een eigentijdse aanpak
met een heldere signatuur:
dát is byspeld tailored fit
recruitment - anno nu -

Om in de huidige arbeidsmarkt een stabiel en kwalitatief personeelbestand op te bouwen, dienen werkgevers hun wervings- en selectieaanpak grondig te herzien.

Doen wat je altijd hebt gedaan, gaat niet de resultaten opleveren die nodig zijn. byspeld tailored fit recruitment – anno nu – doet dat wel.

recruitment impact

byspeld heeft een vernieuwend recruitmentconcept ontwikkeld. Zeer ervaren specialisten op het gebied van recruitment, marketing, ICT en data-analyse hebben hun krachten gebundeld.

De vijver van potentiële kandidaten droogt razendsnel op, en dat niet alleen: aan de oever verdringen zich steeds meer werkgevers die hun hengel uitwerpen. Niet langer is het aan de kandidaat om te bewijzen dat hij of zij geschikt is voor de vacature; het is nu aan de organisatie om aan te tonen dat zij in staat is om (meer dan andere werkgevers) een passend toekomstperspectief te bieden.

Om dat geluid in de markt te laten horen, moet recruitment zijn solitaire positie binnen de organisatie los durven laten. Door de bestaande schotten tussen marketing, ICT en recruitment neer te halen, en door slim gebruik te maken van data-analyse en sales automation, investeert de organisatie in employer branding. En neemt de recruitment impact enorm toe.

de loopbaan-journey van byspeld

De dienstverlening van byspeld is erop gericht de journey van kandidaten te verleggen. Potentiële nieuwe werknemers komen niet pas in beeld als een functie vacant komt, maar al lang daarvoor. Zij worden op diverse manieren geprikkeld en geïnformeerd.

Kandidaten worden uitgenodigd om op een laagdrempelige manier kennis te maken. Elke stap in de reis heeft meerwaarde. Snelheid en persoonlijke aanpak zijn belangrijk.

Deze onderscheidende aanpak wordt verdergezet tijdens de loopbaan. Elke werknemer is een ambassadeur èn daardoor recruiter van toekomstige werknemers.

recruitment
anno nu: het roer
moet om

In cocreatie komen we tot verrassende online en offline campagnes en een effectieve benadering, die kandidaten aanspreekt op drijfveren en competenties. Juist op de latent zoekenden richt byspeld haar pijlen, omdat deze groep het onbenutte potentieel vertegenwoordigt dat het verschil kan maken tussen een succesvolle werving en een achterhoedegevecht.

byspeld breekt radicaal met de gangbare focus op het CV. Wie blijft zoeken naar het schaap met de vijf poten, blijft achter met een uitgedunde kudde. Daarom hanteren wij een veel bredere definitie van ‘de’ kandidaat, toegespitst op persoonlijkheid, motivatie en potentie, passend bij de organisatiecultuur.

Blij met byspeld

mijn match

Remco de Ruijter is sinds mei 2023 werkzaam als medewerker Planning bij De Geschillencommissie.

“Nog lang voordat ik überhaupt dacht aan een nieuwe baan, zag ik de wervingsadvertentie van de hand van byspeld. En dat is klaarblijkelijk in mijn achterhoofd blijven hangen, want toen ik enkele maanden later dan toch op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, dacht ik direct aan de betreffende advertentie en daarmee de waarden van De Geschillencommissie. 

Na een snel sollicitatieproces ben ik aan de slag gegaan. De waarden en sfeer die ik in de wervingsadvertentie heb ervaren en in de persoonlijke gesprekken die daarop volgden, voel ik nu dagelijks op de werkvloer. Met recht een vacature die de organisatie als een handschoen past.”

“Ik heb de werkwijze van byspeld als heel fijn ervaren, het snelle schakelen en de laagdrempelige manier van solliciteren is iets wat mij enorm aanspreekt. Ik kon namelijk binnen enkele minuten een sollicitatie plaatsen en binnen 1 dag werd er contact met mij opgenomen. Dit past helemaal binnen deze tijd en in de krappe arbeidsmarkt!” 

“De socials die mij triggerden spraken mij aan vanuit mijn gevoel. Het bekijken van de Volta-website, het lezen van hun ambitie met daarin mooie en duurzame toekomstplannen gaven mij een vertrouwd en goed gevoel. Dit was het bedrijf en de functie die ik zocht!” 

Bram Geraets
HR officer Volta Limburg

samen slim

Zaken doen met byspeld is lid worden van een community waarop u 24/7 een beroep kunt doen. Wij stellen ons netwerk voor u open en delen onze kennis met u. In de byspeld community durf je te vragen en vind je samen een antwoord; als het handig is online, maar zeker ook fysiek, van mens tot mens.

Dus, zullen we elkaar nu eerst maar eens ontmoeten?

inloggen community >
referenties byspeld

‘Jouw organisatie interessant en onderscheidend maken.'

Byspeld helpt ons om vakbekwame en bevlogen medewerkers te vinden die vanuit intrinsieke motivatie kiezen voor onze organisatie.

Door hun onderscheidende aanpak en hun eigentijdse manier van werven en selecteren van de juiste werknemers krijg je de medewerkers die passen bij jouw organisatie.

Bij byspeld ben je aan het juiste adres om jouw organisatie interessant en onderscheidend te maken voor potentiële nieuwe medewerkers. Zij zetten hun jarenlange expertise in om elke keer weer jouw verwachtingen te doen laten overstijgen. Luisteren naar de klant, kritische vragen stellen over en weer, het enthousiasme voor hun vak én hun gedrevenheid maakt de samenwerking met byspeld compleet!

mr. Jacqueline Berkelaar
Directeur
De Geschillencommissie

‘Werven anno 2023, dat is waar byspeld voor staat.'

Byspeld begrijpt als geen ander dat wij zoeken naar de medewerker die, qua vakkennis, persoonlijkheid, motivatie en potentie past bij onze organisatie.

Zij helpen ons om de medewerker te vinden ‘met hart voor elke klacht’.
Byspeld doet dit op een frisse, eigentijdse en effectieve manier. De mensgerichte werving én samenwerking past als een warme jas. Mede dankzij byspeld hebben wij ons team reeds een aantal keren uit mogen breiden met gedreven en bekwame collega’s!

mr. Jiske Prinsen
Directeur/bestuurder
skge

‘byspeld; een hele prettige organisatie met korte lijnen.

Als recruiter bij Proteion Schoon heb ik al enkele campagnes met byspeld mogen realiseren. Ik ervaar byspeld als een hele prettige organisatie met korte lijnen. Wat ontzettend fijn is!

Je kunt Dominique altijd bellen of appen met vragen of last minute aanpassingen aan een campagne. Daarnaast helpen zij ons al 2 jaar met een campagne voor de werving van vakantiekrachten. Elke keer ontstaat er dan een leuke campagne met een onderscheidende creatieve insteek. Onze zichtbaarheid op social media is door hun expertise weldegelijk vergroot.

Estelle Janssen
Proteion schoon

cases byspeld

‘Nu weet ik het zeker! Ik zou heel graag in het onderwijs willen werken en helemaal het praktijk onderwijs.’

Onze uitdaging: mensen verleiden het onderwijs te gaan (her)ontdekken.

Wat kan lesgeven allemaal bieden? Welke drijfveren worden hiermee vervuld? Welke kennis kan ik delen? Welke bijdrage kan ik hiermee leveren aan de samenleving? Het bewustzijn creëren dat dit een mogelijkheid is voor een nieuwe baan/carrière..

Ons ultieme wapen: de docenten zelf de kandidaat laten overtuigen de eerst stap te zetten!

“Quote klant over de samenwerking en de resultaten van de campagne” - Naam/functie
  • unieke samenwerking met docenten
  • aansprekende resultaten zowel qua audience alsook reacties

LVO

Audiance-campagne